Återförenade

igår så hämtade vi hem Spira hit till Åland och det är så mysigt att ha henne hemma igen. Båtresan gick bra tills en man i hundrummet ville klappa Spira. Han hade själv haft hund tidigare och var väldigt trevlig. Han hade varit med om hundar som reagerade på människor som druckit alkohol. Att hunden då inte kände sig säker/bekväm med den onyktra människan och därför sa ifrån.
 
Eftersom han hade druckit på båten så berättade han det innan han ville klappa Spira. Jag sa först nej till att låta honom hälsa eftersom jag vet att Spira kan bli osäker med nya människor och ibland skälla.
Allting gick sedan av bara farten, Spira hade dragit sig framåt i kopplet mot mannen som stod redo att hälsa. Han sträckte försiktigt fram sin hand för att låta Spira nosa på honom och Spira viftade på svansen och sträckte fram huvudet.
Sedan på en sekund hände någonting, hon hoppade lätt till med frambenen och började skälla. Mannen blev såklart väldigt chockad och backade fort men tog det inte så allvarligt. Han förstod att hon inte var helt bekväm med situationen och att hon kanske kände av hans alkoholintag.
Jag tog tillbaka Spira i kopplet och sa bara lugnt nej till henne och så var det inget mer med det. Vi satt sedan och pratade med mannen som satt framför oss. Spira sa ingenting utan låg då bara på golvet.
Nu i efterhand så funderar jag på hur jag kunde ha gjort annorlunda. För det första så ville jag inte att dom skulle hälsa på varandra, just för att jag var orolig för att Spira skulle skälla. Så i fortsättningen kanske jag ska vara mer bestämd och tydlig.
Fast om jag hade tagit tillbaka Spira i kopplet, haft henne bakom mig och sedan själv hälsat på mannen innan Spira så kanske det hade blivit annorlunda? Nu släppte jag fram henne med allt ansvar inför en helt främmande människa. Spira som dessutom är en osäker hund (jag tränar på detta) just nu blev nog ännu mer osäker och visste inte hur hon skulle reagera. Hennes instinkt blev då kanske att visa sig tuff/vakta oss. Eller vad tror du? Jag tar gärna emot andra idéer!
 
Hur som helst så ligger hon just nu och sover sött i sin säng. Hon har blivit duschad och fått nyklippta klor idag. Det gick jättebra, jag använde till och med inget hönsgaller vid duschen!! Woho, alla små framsteg är ett steg i rätt riktning!
 
 
/Linda
 
Anonym
2019-01-06 @ 17:03:05

Hej Linda.
Du har nog rätt i dina antaganden. Osäkra hundar behöver tid vid nya möten.
Kram från Tilly. ❤

Svar: Hej! Ja visst kan det vara så, skönt att höra. Tack snälla för respon! ❤
Linda Lundin
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0