Nya blodprover och uppföljning

Igår var det dags för nya blodprover och Spira var väldigt duktig. Hon skakade lite mer än vanligt men lät veterinären göra sitt jobb! Alltså jag tycker ändå att det är lite märkligt. Spira skäller ofta(alltid) på hundar när vi går på promenad men hos veterinären så säger hon inte ett pip till de andra hundarna i väntrummet! 
Det är så himla skönt, även om någon annan hund skäller så är hon tyst. Jag får som en "aha-upplevelse", hon KAN faktiskt vara nära andra hundar utan att skälla. Det är helt underbart! Tänk om hon bara kunde göra samma sak på våra promenader, inte bry sig liiiika mycket. Herregud vilken dröm!! 
Eller tänk om jag kunde släppa henne lös ibland på våra promenader! Tänk om hon inte skulle skälla så fort jag hälsade på någon! Tänk om hon inte skulle skälla när det ringde på dörren. Om hon bara var lite mer cooool. Tänk om, tänk om, tänk om. Det handlar väl såklart mycket mer om mig än om henne. Hur jag har uppfostrat henne, hur jag har lärt/inte lärt henne, hur jag borde ha gjort från första början. Kanske skulle hon ändå ha de egenskaper hon har idag, det vet jag inte. Det kommer jag aldrig få reda på. Jag tycker att jag har försökt och jobbat mycket med henne redan sedan hon var valp men vem vet, kanske jag kunde gjort mer.
Det spelar ändå inte så stor roll just nu, för nu är nu och nu jobbar jag/vi med de förutsättningar vi har.
Veterinären gav Spira beröm för hennes kroppsform och päls, så kul att höra! Hon är verkligen fin i pälsen nu och det är en sådan lättnad. Då verkar det ju som att vaccinet fungerar som det ska, hon har ändå fått det i ett års tid nu. Gud så fort tiden går.
I och för sig så får hon även Apoquel varje dag men veterinären tycker att vi ska fortsätta med det fram tills hösten, då ska vi ta nya blodprover och eventuellt prata om att trappa ned på Apoquel. Det vi vill är att Spira endast ska behöva få vaccinet en gång i månaden och inte få några andra mediciner men samtidigt vill vi ju såklart att hon ska må bra! 
Just därför, eftersom hon nu mår bra och är fin i pälsen utan klåda så kör vi på som innan.
Vaccin en gång i månaden, Apoquel varje dag och dusch med specialschampo en gång i veckan.
Vi fick svar på blodproverna samma dag och allting såg bra ut, då blir man ju bara för glad! Så som jag oroar mig för den där lilla tösen, herregud. Jag gav henne två stycken bananbollar här om dagen när jag bakade utan att tänka mig för. Jag hade ju haft 2 matskedar kakao i degen!! Så då började jag direkt googla på hur mycket choklad en hund kan få i sig utan att det är skadligt. Sedan räknade jag ut hur mycket kakao spira kan ha fått i sig och det var lugnt men ändå var jag orolig.
Mina föräldrar bara suckade åt mig när jag berättade detta för dom (jojo, såklart jag berättade, detta var ju en tragedi!) eftersom vi i stort sätt gav vår förra hund, Cora, ALLT. Cora var också en Rhodesian Ridgeback och hon blev 15 år...trots en chokladbit här och där...och lite(mycket) annat också.
Fast jag kan inte hjälpa det, jag är en hönsmamma när det kommer till Spira och jag vet det. Ibland överreagerar jag på saker men jag bara ÄR så. Låt mig vara det.
Nu blir det i alla fall ingen mer choklad för Spira i fortsättningen oavsett vad andra ger sina hundar eller ej och oavsett om Cora fick choklad och levde i 15 år.
Jag tänker inte utmana ödet, det blir för mycket för mitt hjärta och huvud.
Efter veterinären blev det godiskalas! Spira skulle vara fastande inför proverna så du kan ju gissa om hon var hungrig sedan. Jag hade tagit med mig mat så hon kunde få direkt i bilen när vi var klara och det gick på ett naffs! Sedan var det än väldigt trött tjej resten av dagen, det tar på krafterna att träffa veterinären.
 
En hund på 10kg kan äta ungefär 12-40 gram mörk choklad utan att få så pass allvarliga symtom att veterinär eller djursjukhus behöver uppsökas. Två matskedar kakao = 12 gram. Jag hade kanske i lite mer så jag överdrev och tänkte 20 gram. Jag rullade totalt ca 13 stycken bollar, 20 delat på 13 är typ 1,5 och Spira åt 2 stycken bollar så hon fick alltså i sig ca 3 gram kakao......förstår du att jag har lite problem som håller på såhär? Trots att jag googlat och räknat ut detta så kunde jag inte helt slappna av men nu när blodproverna var bra så känns det lugnt. Tack, en klump av oro bort ifrån magen!
Förresten så fick jag svar ifrån Djurakuten angående mitt hjärnsläpp med vaccinet och det var ingen fara! Yttligare en klump av oro bort ifrån magen, tack-AR!
 
 
/Linda

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0