Skördefest på Åland

Det har varit en riktigt härlig och fin helg här på Åland. Vädret har verkligen levererat sitt bästa och det tackar jag för. Mina föräldrar var på beök över helgen för att gå på de öppna gårdarna här på Åland, skördefesten. Det är verkligen mysigt att åka runt bland gårdarna och få se deras produktion, köpa färska och närodlade råvaror, se fina hantverk, egensydda/designade kläder och mycket annat.
 
Fåren var intresserade av Spira men jag ville inte gå för nära, Spira blir så lätt exalterad och kan börja skälla. Det uppskattas inte, jag försöker att öva bort det men det är svårt! Jag tror inte att fåren eller de övriga besökarna skulle uppskatta det heller.
 
Det var verkligen bra träning för Spira att gå på gårdarna. Det var så mycket människor, djur, hundar och dofter till höger och vänster som höll henne sysselsatt hela tiden. Jag tycker att hon skötte sig helt okej och jag försökte göra mitt bästa för att öva med henne hela tiden.
 
 
Spira är ju inte så liten, det är ca 33 kg hund som drar hit och dit vilket verkligen tar på krafterna. Nu har jag skaffat en ny sele till henne, "VGWBälte extension" som jag blev rekommenderad att köpa, helt magiskt bra är den! Det var Spiras mammas (som tyvärr inte lever längre) matte som tipsade mig och jag är SÅ tacksam för det är en enorm skillnad att gå med henne när hon har den. Den rekommenderar jag varmt om du har en hund som drar mycket i koppel!
 
Här har vi stannat på en gård för att ta en fika. Så mysigt ställe och god fika.
 
Spira var självklart framme med nosen på bordet när det kom godsaker och visst fick även hon ta del av en liten bit kaka. Det som är tråkigt är att hon bara sväljer så jag kan lika gärna ge henne en bit gurka! För ja, hon äter gurka, gladeligen! Det är få saker som hon rynkar på näsan till. Alkohol backar hon för (nykterist, javisst!) och citrusfrukter är väl inte superkul men ändå så vill hon gärna slicka lite på dom, som att hon försöker tvinga sig själv till att tycka om det. Såååå surtsurtsurt men ändå kanske lite gott?!
 
Efter en hel dag ute på olika gårdar så var det en väldigt trött fröken på kvällen. Det blev en lugn och härlig kväll med en god middag gjord på nyköpt kött och kryddor ifrån gårdarna!
 
/Linda
Isabell Hedberg
2017-09-26 @ 11:06:50
URL: http://isabellh.se/

Men åh så mysig dag :D
Hoppas du får en fin tisdag :)
Kram!

Svar: Ja den var underbar! Tack desamma!! :)
Linda Lundin
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0