Valpkurs på Gubbängsfältet

Självklart kan man lära en valp väldigt mycket på egen hand hemma men jag ansåg att en valpkurs kunde vara både roligt och lärorikt. Jag sökte mig fram via nätet efter olika kurser och hittade till slut en som jag tyckte verkade intressant. Det var en kurs på tio tillfällen med träff en gång i veckan, två timmar per gång. Om jag inte minns helt fel så var det åtta valpar som deltog och det var verkligen en givande kurs.
Det som jag tycker är ett stort plus när man går på kurser är att man även får kontakt med andra hundägare. Jag kunde då fråga hur de hanterar eventuella problem och om de hade några goda tips eller råd.
Sedan är det superhärligt att få umgås med en massa söta valpar som stapplar omkring.
 
Jag skulle gissa att Spira förmodligen har fått span på en fågel när denna bilden togs.
 
Här kan man tro att det är fåglar som lockar igen men det är faktiskt mattes hand. Ja, det kan ha funnits något ätbart i handen...
 
Jag upplevde att Spira var den "värsta" valpen under denna kursen. För det första så var hon den största, eller det fanns en Golden retriever också men den låg mest på rygg och boxades med flugor (snacka om livsnjutare). För det andra så var hon den som var intresserad utav ALLT annat som samtidigt pågick på fältet.
Just eftersom hon var störst så blev allt hon gjorde så tydligt, alltså när hon drog på cyklister, fåglar, flugor, barn, bollar ooooch så vidare.
Jag minns att detta var lite jobbigt, varför kunde inte Spira också ligga på rygg och räkna flugor?! Ah! Just det, nu minns jag, för jag hade köpt en Rhodesian Ridgeback.
 
Hur som helst så blev hon bättre och bättre för varje gång som gick, jag övade även mycket med henne hemma. Jag fick många bra tips och ideér ifrån den kursen som jag bär med mig än idag.
Tack till Sofias hundskola!
 
Här har vi den söta livsnjutaren som förmodligen just avslutat en boxningsmatch.
 
Hon blev som sagt bättre och bättre efter varje gång.
 
 
Här är två videoklipp ifrån hundkursen som jag delar via mitt instagramkonto:
https://www.instagram.com/p/64kVpQHdpj/
https://www.instagram.com/p/6iUWDCndrd/
 
/Linda

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0