En sommardag i rastgården

Att det finns spring i Spiras ben vet alla om som känner henne. Busa, springa, leka, söka och gräva är någonting som hon verkligen älskar och ibland undrar jag om det finns något stop. Hon kan hålla på hur länge som helst!
 
Jag älskar denna bilden, haha! Här busar Spira med sin kompis, Affra.
 
Här på Åland finns det tre stycken hundrastgårdar och ja, det säger väl en hel del om hur litet Åland är. I Sverige finns såklart betydligt fler och då även fler hundar i gårdarna. Jag är till 97% alltid ensam i rastgårdarna med Spira. Det är därför sällan jag åker ensam, jag brukar alltid åka med någon så Spira har en kompis att leka med. Just Affra och Spira leker så himla fint tillsammans.
 
Jag har nästan bara bra erfarenheter av rastgårdar. Spira "rök ihop" med en äldre labradortik förra veckan och jag har ingen aning om varför. De har träffats många gånger förut men nu blev de väldigt argsinta mot varandra och började på ett aggressivt sätt (enligt mig) skälla och bita i varandra. Jag har aldrig sett Spira med det beteendet tidigare.
Jag skrek till och tog bort Spira eftersom jag blev väldigt rädd. Dessutom har Spira tidigare blivit biten av en annan hund och jag ville inte att det skulle hända igen! Det var förmodligen helt fel av mig att göra så men jag hann inte tänka utan agerade bara.
Efter att jag tagit bort Spira så var det inga problem längre mellan dom, de var lite reserverade mot varandra men ingenting mer. Min vän som jag var där med sa att det handlade om dominans.
Vad kan man mer tänka sig att det handlade om?
 
På bilden är Spira och labradoren tillsammans vid ett annat tillfälle utan några problem.
 
De har båda två träffats efter den händelsen och ingenting har då hänt. Kanske de bara blev lite arga på varandra av någon underlig orsak som vi människor inte ser eller förstår?
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0