Spira ska bada

Igår var vi iväg för att bada med Spira men det gick väl sådär måste jag säga. Hon var inte så jätteintresserad av att bada men gräva var riktigt roligt. Hon blev nog lite frustrerad över att de andra hundarna badade för hon stod och skällde väldigt mycket vid strandkanten. Det såg ibland ut som att hon skulle ha velat gå i men inte riktigt vågade för då blir hon ju blöt, huahua.
Efter en stund kom hon i (med lite hjälp av oss) och då verkade hon tycka det var lite roligt men hon var snabbt uppe på land igen.
Hon är väl kanske inte någon "badhund" och det har jag inte några problem med, det var inte vår familjehund heller. Det är roligare att springa vid strandkanten, gräva och doppa tassarna lite.
Kanske kommer hon en dag att bada mer men jag kommer inte att tvinga henne eller "lära" henne att bada. Vill hon bada så badar hon och vill hon inte bada så är det helt okej.
 
Väldigt nyfiken och väldigt försiktig. Ja, Spira alltså...
 
Jag tog en liten sväng upp i skogen med henne efter "badet" för hon var så himla lerig och blöt om tassarna. Då började hon åla och gnida sig i blåbärsriset som en orm. Förmodligen luktade det kanske gott (äckligt) där men det såg mer ut som att hon bara ville klia sig.
Jag vet att hon brukar gnida sig i marken om det är någon speciell lukt eller något dött djur men nu såg det ut som lite massage/peelingsdags.
 
Spira "ormen" Lundin.
 
Efter en ganska snabb visit vid badstranden så åkte vi till en kanal och åt lunch samt såg på fina båtar. Spira kunde då få torka lite men lerig var hon fortfarande och en dusch väntade henne när vi kom hem. Inte bara för att hon var lerig utan för att det faktiskt var dags för den rutinmässiga duschen. Tjoho!!
 
Lilla läppen har som vanligt fastnat i tänderna. Ser ut som en ganska schysst prilla.
 
Det är väldigt vackert vid denna kanalen och rofyllt att sitta och titta på båtarna som åker förbi. Vi såg en båt med en hund som stod utan koppel längst fram i fören (självklart med flytväst)! Snacka om att ha bra disciplin på hunden men det såg lite läskigt ut. Spira hade med all säkerhet slängt sig ut efter första bästa fågel eller fisk, det har vi fått bevis på tidigare!
Det är alltså så vi ska få henne att bada om vi vill det!
 
 
 
När vi kom hem så var det en väldigt trött tjej som somnade i solen på altanen. När det sedan var dags för duschen så gick det väldigt bra. Hon har lärt sig att gå in i duschen utan att protestera. Hon försöker dock alltid att springa upp i trappan (som ligger precis bredvid badrumsdörren) när jag kallar på henne men hon vänder faktiskt och kommer till mig när jag säger åt henne.
Själva duschningen är inga problem men det är den där väntan, de 10 evighetslånga minutrarna som lite pip kan komma. Schamponeringen ska nämligen verka i 10 minuter innan jag kan skölja henne igen. Medan vi väntar brukar jag ge henne lite godis, pussa på nosen, vika lite tvätt, städa och kika på min mobil. Så går tiden fort.
 
 
/Linda
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0