Borta bra men hemma bäst

Nu har vi kommit hem igen efter en längre semester på Boracay, en ö i Filippinerna. Det har verkligen varit en händelserik semester eftersom Filippinerna drabbades av en tyfon som även till viss del träffade Boracay. Vi har därför fått vara med om ett riktigt oväder som ledde till översvämningar, strömavbrott och förstörda butiker. När något sådant händer så inser man hur bra vi i har det som bor där vi bor.
Vi fick några fina dagar också vilket jag är tacksam för men nu i efterhand så är jag "glad" över att vi fick se den  mörka sidan av att bo i de där "paradisländerna" som vi så många drömmer om.
Som grädde på moset blev jag dessutom magsjuk sista veckan och fy tusan så hemsk det var men man klarar av mer än vad man tror. Nu när vi kommit hem har jag dessutom blivit förkyld, allting på en gång. Det är väl lika bra?!
 
Mina föräldrar var hundvakt till Spira när vi var borta och det känns så himla bra när hon är hos dom, jag vet att hon är i bra händer då. Jag hade ett bokat besök till Djurakuten som min mamma fick åka med Spira till och äntligen ska hon sluta äta kortison!
Innan vi åkte hade Spira fått nya utslag vilket såklart gjorde mig orolig men efter besöket hos Djurakuten känns det bättre igen och nu hoppas jag den nya medicinen ska fungera bra.
Jag baddar nu även på hennes utslag med alcogel morgon och kväll vilket ska förhindra utslagen. Den nya medicinen ska hon äta tills vidare förutsatt att hennes blodprov (efter att hon ätit medicinen i fyra veckor) visar bra resultat. Jag håller tummarna för det.
Annars är det samma visa som förut med vaccin var 4e vecka och dusch en gång i veckan.
Min älskade vovve som jag saknat så himla mycket. Det finns så många hundar som har det dåligt, det var hemskt att se de stackars vilda hundarna på Boracays gator. De var fulla med sår och hade skabbig päls. Där är det nog många hundar som lider av både den ena och andra allergin utan att kunna få någon hjälp. Om man ändå kunde rädda dom alla!
 
Eftersom vi var borta under julafton så kommer här en sen julhälsning ifrån oss. Jag hoppas att du haft en fin och härlig jul hur du än firade eller inte firade.
Nu ska jag badda på Spiras sår, sedan blir det vila i soffan. Spira är bra sällskap när man ska ta det lugnt, hon ligger gärna och myser bredvid.
 
//Linda
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0