Soliga dagar och en surpuppa

Det har varit ett par riktigt fina och soliga dagar. Mina föräldrar har varit här på besök och det är alltid lika mysigt att få umgås med dom. Synd bara att tiden går så fort, ibland önskar jag att vi bodde närmare varandra än vad vi gör idag.
 
Mamma och jag åt en mysig lunch vid vattnet en av de soliga dagarna. Det var så skönt när solen värmde och Spira var inte alls sugen på att kika in i kameran när det fanns mat på bänken.
 
Visst har det varit underbara dagar men det är en liten surpuppa som har varit i farten och visat attityd också! Nu har hon, Spira alltså, surpuppan vid ett flertal gånger skällt aggressivt vid olika typer av händelser. Jag kan verkligen inte förstå varför hon gör så, det finns inga sammanband mellan de olika tillfällena vad jag kan se.
Till exempelt så skällde hon flera skall och visade tänderna rätt upp i annsiktet när min sambos brorsbarn ramlade på henne medan hon låg och åt sitt ben.
Jag blev helt chockad eftersom hon aldrig tidigare har visat ett sådant beteende men efteråt skämdes hon och sälvklart blev lilla flickan ledsen men de blev sedan "vänner" igen.
Då tänkte vi alla som var där att hon vaktade sitt ben och blev rädd/chockad när flickan ramlade på henne, det kan man ju förstå. Även fast jag inte tycker att hon borde ha reagerat så som hon gjorde.
Ett annat tillfälle var när min sambo lekte med Spira på trädgården och kröp på alla fyra. Sedan skulle han borra in huvudet under henne för att busa men då "small" det till och Spira gjorde exakt samma sak som tidigare. Hon skällde ca 5 höga skall i annsiktet på Tommy och visade tänderna. Efteråt så var det som om ingenting hänt.
 
Mitt hjärta som kan vara en riktig surpuppa ibland. (Men vem kan inte vara det....)
 
Hur som helst så ska jag ha lite koll på detta beteende, om det händer fler gånger måste jag göra någonting. Det känns verkligen inte kul detta just eftersom hon helt byter skepnad! Hon är ju en så fin och snäll hund i övrigt!
 
Det är märkligt hur våra djur gör ibland och när man verkligen inte förstår någonting men det finns som tur proffs som jag i värsta fall får kontakta.
 
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0