Jordgubbstårta och en nyfiken hund

I torsdags så bakade jag en jordgubbstårta, det gick väl sådär måste jag tyvärr säga. Jag vispade grädden för länge vilket resulterade i att den liknade mer smör än grädde. Jag glömde köpa färska jordgubbar men som tur är hade jag några i frysen. Eftersom dom var frysta och fick tina blev dom såklart lite mjuka och rinniga. 
Hur som helst, tårtan smakade faktiskt bra och det var kul att baka den. Det är huvudsaken för mig.
Spira tyckte också att den smakade bra, vilket i och för sig inte säger mycket eftersom hon äter ALLT utan att ens lukta på det innan. Fast eftersom min sambo också tyckte att den var god så anser jag tårtan som godkänd!
Det är ganska kul att se på Spira medan jag bakar, hon har stenkoll på om minsta lilla smula hamnar på golvet. Om någonting hamnar på golvet så är hon där blixtsnabbt och äter upp det. Hon är verkligen matglad.
 
Receptet till den här tårtan hittade jag på Arla och det var ett väldigt enkelt recept. Det som var lite roligt var att själva fyllningen gjordes på vaniljkvarg och mosade jordgubbar, vilket blev väldigt gott! Själva degen hade både vetemjöl och grahamsmjöl, sedan hade jag i kardemumma på egen hand eftersom jag älskar den kryddan. Jag ska nog prova att baka den enbart på vetemjöl nästa gång så den blir lite "lättare"/"fluffigare". Grahamsmjölet gör den ju lite mer grov och "tung" om du förstår hur jag menar.
Du ser ju själv hur grov och tung den ser ut på grund av grahamsmjölet, haha!
Här ser man ganska tydligt hur grädden ser ut som smör tycker jag. Den var som sagt god men nästa gång ska jag vara försiktig med att vispa grädden för länge.
 
Det är faktiskt ganska rogivande att baka, ibland! Jag har inte tålamod eller ork att baka varje dag, så roligt är det inte men någon gång ibland är det kul. Jag lär mig något varje gång i alla fall.
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0