Midsommar på landet

Detta året firade vi midsommar på mitt landställe i Sverige och det var verkligen sååå himla mysigt. Både jag och min sambo kände att vi ville komma iväg ett tag och eftersom vi båda hade möjlighet, tog vi en vecka tillsammans på landet. Mina föräldrar och min mormor kom på torsdagen och stannade till söndagen. Så vi firade alla midsommar tillsammans.
Spira trivs väldigt bra på landet men fy så mycket fästingar vi hade där i år!!
Vi firade midsommar på landet när Spira var 1 år, år 2015 och jag kan inte minnas att det var såhär mycket fästingar då!
Som tur är så har jag givit Spira Bravecto, en tablett mot fästingar och jag tycker den fungerar väldigt bra. Fästingarna vandrar bara omkring på henne utan att suga sig fast. Skulle dom suga sig fast så är det meningen att dom ska dö på grund av Bravecto. 
 
Händiga pappa snickrade ihop en liten midsommarstång som vi sedan klädde tillsammans.
Det är verkligen mysigt att åka båt med Spira, hon är så orädd och nyfiken. Denna gången var hon väldigt trött, hon somnade nästan när hon satt längst fram i båten, haha.
Som sagt så firade vi midsommar på landet 2015, när Spira då var 1 år gammal och hon har verkligen blivit större skulle man kunna säga. Fast visst är hon sig lik!
Jag minns så väl den där första tiden när jag precis fått hem Spira. Jag var livrädd för att något skulle hända henne och jag ville ha henne nära mig heeeela tiden. Det är väl iof samma sak nu men jag har faktiskt blivit bättre på att släppa kontrollen, iaf lite! Fast ha henne nära mig vill jag inte just nu för hon tappar otroligt mycket päls. Bara jag stryker henne lite lätt på ryggen så lossar det massvis med hår. Kanske börjar jag få en nakenhund....det skulle vara bra för min städnojja faktiskt!
 
Självklart blev det en midsommartårta med grädde och jordgubbar på midsommar! Tyvärr är jag inte så nöjd med resultatet men den gick att äta. Jag får försöka baka den igen snart och hoppas på att den blir bättre. Själva brödet blev liksom som en mjuk, seg, gummiliknande kaka och inte sådär "fluffigt" som det borde vara. Det blev i alla fall två olika fyllningar. En med choklad och en med vanilj.
Vi hade 5-kamp i vanlig ordning och mormor var riktigt vass med geväret. Den som tog hem segern var Tommy och soooom jag fick höra det sedan. Men men, något måste han ju få vinna ibland!
Det var en välbehövd semester på landet. Att få umgås med familjen och bara vara i den vackra naturen är balsam för själen!
Vi hade tur med vädret när vi var där men såklart så var just midsommarafton lite blåsig, kall och då och då kom det regn. Vi kunde i alla fall utföra vår 5-kamp utomhus men sillunchen blev inne i stugan.
Många härliga promenader gjorde vi och vid bryggan spenderades mycket tid.
Några härliga yogaövningar utfördes på bryggan och Tommy börjar komma in i yogavärlden han med, haha!
Tänk så mycket naturen påverkar oss. Varje gång jag är på landet så inser jag hur lite som jag egentligen behöver i mitt liv. När jag är bortkopplad från alla prylar där hemma, utan smink, utan krav, utan "måsten". Bara barfota i gräset med frisk luft. Visst bor jag mer lugnt och naturnära nu när jag bor på Åland jämfört med Stockholm men det är ändå inte samma sak. På landet är allt så avskalat.
Så nu när jag är hemma igen har jag fått ett ryck. Jag vill bli av med allt sådant som jag inte använder. Prylar som ligger i lådor, står i skåp, göms i förråd och samlar damm, bort bort bort!! Det som jag inte använder tänker jag sälja eller skänka. Det gör ingen nytta i mina skåp och efter varje gång jag får rensa så får jag ett lugn i mig. Jag tror det kallas feng shui, att rensa bort sådant i ditt hem som du bara spar på "i fall att".
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0