Bakning = tiggande hund

Igår var det full rulle i köket här hemma. Jag hittade två stycken bruna (alltså väldigt bruna, på gränsen till ruttna?) bananer i frysen som jag av någon anledning sparat. Det är ju dumt att slänga mat.
Så jag tog fram dom och lät dom tina. Efter en stund så kunde jag skala en av bananerna och den smakade bra! Väldigt söt smak men bra. Bananer får mer smak ju mer mogna de är och dessa bananer var nog precis på gränsen mellan övermogna till ruttna så jag hade tur!
 
Jag har läst att övermogna bananer inte alls är bra att äta eftersom dom då har förvandlats till sockerbomber men det kapitlet hoppade jag över.
Dags att baka bananbröd!
Jag vet, formen är lite väl stor för den mängden jag hade men jag lär mig. Jag och bakning går inte hand i hand men skam den som ger sig. Nu vet jag till nästa gång att jag kan ta en mindre form.
Gott blev det i alla fall och det är huvudsaken enligt mitt tycke.
 
Lindas bananbröd i en enorm form:
2 mogna bananer (kan vara på gränsen till ruttna)
1 ägg (obs, ej ruttet! Det skulle vara vidrigt)
1 dl grahamsmjöl (eller vilket mjöl du vill!)
1 tsk bakpulver 
Lite kanel (kör på känsla!)
En nypa salt (krossa mellan tumme och pekfinger med lillfingret sträckt mot taket)
1 tsk linfrön (typ, det låter bra. Jag minns inte hur mycket jag tog.)
1 tsk solrosfrön (samma som ovan)
 Sedan in i ugnen på 175° i ca 30 minuter. Vill du ha brödet helt färdiggräddat(vilket man ju rimligen vill) bör du dock låta det stå en lite längre stund.
Ja, jag märkte det när jag tog ut brödet att det kunde ha stått en liten stund till. Bagateller. Nu gick det absolut att äta men det var liksom liiite "grötigt" i mitten av brödet. 
Spira var såklart på plats i köket och hoppades ivrigt på att någonting skulle ramla ned på golvet. Tappade tyvärr bara några solrosfrön men dom var borta snabbare än vinden! Kanon med en självgående dammsugare när man stökar i köket.
 
/Linda

Förbannade sår

Det här med att ha en hund, alltså det är ju underbart och fint på så många sätt och vis. Fast som med allt (typ) annat här i livet är det inte alltid gulligullputtinuttsnutt. Nej, ibland är det faktiskt riktigt jäkla jobbigt. I och för sig så kanske jag är en känslig och eftertänksam person som lätt oroar mig/funderar "för mycket" och för ofta (alla som känner mig ler och nickar bestämt med huvudet) men jag kan inte rå för det, jag är så.
Hur som helst, ibland blir det mycket. Det är tider, datum, mediciner, duschningar, foder, kloklipp, se efter allergiska reaktioner, vaccinationer, osv.
Jajaja, "tänk på dom som har barn då!". Okej, jag tänker på dom med barn och kan absolut förstå att många andra har det "värre", MEN det tar inte bort mina känslor/problem med min hund, tyvärr.
 
Nu är det inga stora problem det handlar om, det är jag, mitt känsliga jag som just har den där förmågan att fundera en gång för mycket ibland.
Spira har fått utslag/sår på sidan av kroppen, inte stora men ändå sår. Jag blir så trött på att såren envisas med att komma trots att hon får sin medicin och vaccin. Jag vet att jag ska badda med alcogel om sår/utslag skulle komma, så nu gör jag det och försöker verkligen att inte oroa mig i onödan.
Jag vet att det är ett jättelitet sår som knappt syns men det är ändå där!! Hon har även fått små kala fläckar vid samma område samt att hon har ett till sår på bakbenet. Det stör och oroar mig, jäkla sår, jäkla allergi. Aja, det är bara att göra som min veterinär har sagt, badda med alcogel. Sedan får jag ta några djupa andetag och andas. Igår fick hon sin dusch med specialschampot (som vanligt, en gång i veckan) och idag har jag storstädat med hopp om att allt damm ska försvinna för gott.
 
 
/Linda

Hej mitt vinterland

Så var det dags för lite mer snö, jag som längtar efter våren! Men det är vackert med snö ibland också som på bilden ovan. Nu tog jag tyvärr inte den bilden idag. För idag är det inte sådär vackert, det är mulet och snöslask! Hur som helst, det är inte mycket jag kan göra åt vädret. Bara klä på mig mer och varmare kläder. Spira har fått en ny fin jacka som ska värma riktigt bra och även tåla regn. Dessutom har den reflexer och är väldigt enkel att få på.
Det finns mycket bra finesser med denna jackan måste jag säga, jag kan verkligen rekommendera den. Helt okej pris också tycker jag, 70€ för storlek 65 fick jag betala för den här på Åland. Jag såg på en hemsida från Sverige att den kostar 699 kronor för storlek 65, alltså samma pris.
Jag skulle inte säga att Spira ser sådär överlycklig ut när hon har den på sig men å andra sidan så är det sällan hon ser överlycklig ut alls. Eller det är klart, har man mat i handen så är öronen framåt och ögonen stora som fotbollar.
Jag tror (hoppas) ändå att hon tycker jackan är väldigt skön nu när det är kallt så hon slipper att frysa.
Det är inte lätt för mig att handla saker till Spira när jag knappt kan handla saker till mig själv för att jag velar om i stort sätt allt. Det brukar sluta med att jag inte köper någonting alls för att jag inte kan bestämma mig. Visst, det kan ju kanske ses som något positivt att jag då spar pengar men det är mest bara en börda. Det handlar liksom inte bara om kläder eller "rolig" shopping utan det handlar om ALLT, även det livsnödvändiga som till exempel mat. "Ska jag ha vaniljyoghurt eller jordgubbsyoghurt....". Det kan alltså ta tid ibland för mig att bara göra de där "snabba" inköpen.
Usch vilka hemska problem jag har va? Nej, ibland får jag bara påminna mig själv om att en del människor inte ens har möjligheten att välja smak på yoghurt. Dom är glada om dom ens får mat för dagen och då brukar jag ibland kunna göra mina val snabbare.
Fast efter många frågor och funderingar lyckades jag göra ett val av jacka till Spira. Nu i efterhand förstår jag inte varför jag velade så himla mycket, jackan är perfekt! Nu kan jag gå ut och gå med Spira med gott samvete, när hon har det varmt.
 
/Linda

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0