Bakning = tiggande hund

Igår var det full rulle i köket här hemma. Jag hittade två stycken bruna (alltså väldigt bruna, på gränsen till ruttna?) bananer i frysen som jag av någon anledning sparat. Det är ju dumt att slänga mat.
Så jag tog fram dom och lät dom tina. Efter en stund så kunde jag skala en av bananerna och den smakade bra! Väldigt söt smak men bra. Bananer får mer smak ju mer mogna de är och dessa bananer var nog precis på gränsen mellan övermogna till ruttna så jag hade tur!
 
Jag har läst att övermogna bananer inte alls är bra att äta eftersom dom då har förvandlats till sockerbomber men det kapitlet hoppade jag över.
Dags att baka bananbröd!
Jag vet, formen är lite väl stor för den mängden jag hade men jag lär mig. Jag och bakning går inte hand i hand men skam den som ger sig. Nu vet jag till nästa gång att jag kan ta en mindre form.
Gott blev det i alla fall och det är huvudsaken enligt mitt tycke.
 
Lindas bananbröd i en enorm form:
2 mogna bananer (kan vara på gränsen till ruttna)
1 ägg (obs, ej ruttet! Det skulle vara vidrigt)
1 dl grahamsmjöl (eller vilket mjöl du vill!)
1 tsk bakpulver 
Lite kanel (kör på känsla!)
En nypa salt (krossa mellan tumme och pekfinger med lillfingret sträckt mot taket)
1 tsk linfrön (typ, det låter bra. Jag minns inte hur mycket jag tog.)
1 tsk solrosfrön (samma som ovan)
 Sedan in i ugnen på 175° i ca 30 minuter. Vill du ha brödet helt färdiggräddat(vilket man ju rimligen vill) bör du dock låta det stå en lite längre stund.
Ja, jag märkte det när jag tog ut brödet att det kunde ha stått en liten stund till. Bagateller. Nu gick det absolut att äta men det var liksom liiite "grötigt" i mitten av brödet. 
Spira var såklart på plats i köket och hoppades ivrigt på att någonting skulle ramla ned på golvet. Tappade tyvärr bara några solrosfrön men dom var borta snabbare än vinden! Kanon med en självgående dammsugare när man stökar i köket.
 
/Linda

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0