Så var julen över

Ja, då var denna julen över och det blev en underbar jul trots att jag blev sjuk till julafton. Jag fick fira med min familj i stockholm och träffa mitt brorsbarn för första gången, magiskt!
Herregud så söt hon är och SÅ liten! Jag längtar till nästa gång jag får träffa henne. Någon annan jag saknat väldigt mycket var såklart Spira, underbara hund! Jag var lite nervös för hur Spira skulle reagera på lilla Elise och jag vet inte varför riktigt men det gick huuuur bra som helst. Hon nosade lite på henne och så var det inte mer med det. Däremot blev hon rädd för en docka som satt i en gungstol. När Spira skulle nosa på dockan så rörde ju gungstolen på sig och hua så läskigt!
Jag är så glad för att vi kunde fira hela familjen tillsammans men att jag sedan blev sjuk på söndagen när vi skulle åka hem var ju lite olyckligt. Så på måndagen, alltså julafton låg jag hemma och var sjuk men det kändes redan som att julafton varit så det var som vilken dag som helst. Dessutom visades ju "ett päron till farsa i las vegas" på TV och då kan man ju inte annat än le...
I stockholm så fick jag den traditionella grötfrukosten, julmaten och julgranen! Vilken fantastiskt fin julgran mina föräldrar hade och den doftade helt underbart.
Efter min magsjuka som jag fick lagom till jul kom förkylningen som jag nu dras med. Jag tar nässpray, hostmedicin och värktabletter för att bekämpa denna skit och nu hoppas jag att jag mår bättre till nyårsafton!! 
Spira är på vårt landställe detta nyår för att slippa (förhoppningsvis) så mycket raketer. Jag hoppas att hon slipper höra alla fyrverkerier så hon får en lugn dag och natt. Jag önskar att ALLA djur får en lugn dag och natt!
 
/Linda

Julfrid & magknip

Jag älskar julen, den är så mysig och fin men jag är expert på att stressa upp mig inför den! Det måste handlas julklappar (även om vi varje år säger att vi bara ska köpa en liten klapp var så blir det sällan så) och det måste rimmas på alla julklappar, och det måste pyntas, och det måste bakas, och det måste handlas mat, och jag måste känna julfrid och så vidare. Det här är någonting som jag i vanliga fall tycker är kul men nu har jag mest känt att det blivit en stress.
För detta året har det även varit ganska mycket på jobbet, mycket med Spira, mycket här hemma eftersom vi ska sälja vårt hus och även mycket annat som tagit min energi.
 
Förra året firade vi jul på Boracay (Filippinerna). 
 
Förra veckan hade jag väldig magknip och som ett tryck över bröstet. Jag stressade till ett köpcenter efter jobbet för att handla en viktig(men hur viktig egentligen?!) julklapp, det var jag tydligen inte ensam om. FULLT med människor! Jag och mitt stora problem med att fatta beslut gick omkring hur länge som helst utan att hitta något. Tillslut fick jag hjälp av ett butiksbiträde, stackars kvinna som fick hjälpa mig i ca 30 minuter med val av färg och form?! Hur svårt ska det vara att bara välja en julklapp?! 
När jag äntligen var klar och skulle gå till bilen så stannade jag upp mitt i köpcentret utan att veta vart jag var eller vart jag skulle. Känslan gick över på ca 3 sekunder så det var väl inte så farligt men det väckte en varningsklocka i mitt huvud.
Samma visa är det idag. Jag har knappt kunnat sova på grund av magknip och på köpet är magen dessutom bubblig och jäklig. Jag gör andningsövningar och försöker att slappna av.
 
Julen 2016 firades på vårt landställe.
En klok person frågade mig hur många av mina "måsten" som faktiskt ÄR just måsten, eller är det bara någonting jag själv skapat i mitt huvud? Och den här julfriden som jag nu inte riktigt känner men som jag tror att jag måste känna, är den rimlig? Hur många är egentligen lugna och avslappnade under julen? Det är väl kanske då det är som mest stressigt överallt!
 
Fast det är klart, om jag inte hade så mycket i mitt huvud av allt det här andra så kanske jag hade kunnat hantera den här "julstressen" på ett bättre sätt.
Imorse vaknade jag tex helt svettig av min mardröm. Jag drömde att jag hade åkt till sthlm (jag ska dit nu i helgen) och GLÖMT Spiras vaccin här hemma!! Jag skrek och grät, sen vaknade jag...
Herregud som jag håller på, jag MÅSTE (där har vi det igen) bli bättre på att hantera saker. Vad är viktigt och vad är mindre viktigt.
 
Julen 2015 firades i Mariehamn.
Eller som en annan klok människa sa: "Det enda måste som du behöver just nu är att du MÅSTE LEVA. Livet måste levas, inte bara överlevas. Allt det andra kan du tagga ned lite med, det löser sig. Ta en sak i taget. Alla dina måsten som du stressar över är endå inget värda om du kollapsar på grund av dom!"
 
Så sant, så sant. Jag försöker just nu att slappna av, skriva ned sådant som jag ska göra på papper istället för att ha allting i huvudet.
Ikväll åker vi till stockholm och det ska bli fantastiskt. Jag ska bara mysa och koppla av med min familj.
 
/Linda

Stockholm på fredag

På fredag åker jag och min sambo till stockholm för att fira jul med min familj. Jag har verkligen längtat till detta, ska bli så mysigt att få träffa alla!!
Spira har varit på landet med min pappa i en vecka nu och hon har haft det SÅ bra. Mitt hjärta.♡ Det ska bli så fint att få träffa henne igen, äntligen.
Dessutom så har min bror och hans sambo fått sin bebis nu!! Hon, Elise kom till världen den 6e december och herregud så söt hon är. Jag vill träffa henne NU men det är inte långt kvar! På lördag ses vi hela familjen hemma hos mamma och pappa.
Det här med att inte stressa inför julen är lika svårt varje år för mig. Nu är jag i alla fall hyfsat färdig med allting som jag tänkt.
Det viktiga är att få vara med familjen. Allt annat känns faktiskt ganska ointressant just nu. Jag är så tacksam som har en familj. En helt fantastisk familj dessutom!♡
 
/Linda 

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0