Huset fullt av hår

Så var det dags igen, Spira fäller som bara tusan. Hon hade en bra period i slutet av Juli men nu är det igång igen, nakenhund is coming up! Jag förstår inte varför hon fäller just nu, jag vet att hundar fäller vid olika skeden men just nu ser jag ingen anledning. "Ridgebacks är hopplösa, de fäller ständigt!" har jag fått höra så det kanske är så. Rhodesian Ridgeback kanske är en ras som tappar mycket hår under fler tillfällen än andra hundar. På bilden nedan så ser du små svarta fläckar på Spiras bakben/lår och det är på grund av allergin. Nu är detta ingen ny bild utan den är ca 1 år gammal men så kan alltså utslagen se ut.
Hur det än är eller inte är med att Ridgebacks fäller mer än andra hundar så är det jobbigt eftersom vi har hår överallt i huset! Så fort Spira börjar att klia sig vill jag skrika "Neeeeej, snälla sluta!" eftersom det bokstavligen talat blir en hög med hår på golvet. Vad gör lite hår i huset då? Herregud jag har ju en hund, då får jag räkna med hår. Ja, visst är det så och jag kan "stå ut" med hår men det är skillnad på hår och myyyycket hår. 
Dessutom har Spira korta och "hårda" strån viket gör att det börjar klia lätt om man får det på sig samt att det fastnar lätt i möbler, mattor och så vidare. Jag har haft riktiga krig med att få bort hennes hårstrån kan jag säga! Jag och dammsugaren har gått hårda matcher mot soffan och vi ska inte prata om mot bilen!!
Just nu tror jag att Spiras allergi härjar mer än vanligt. Hon kliar och slickar sig väldigt mycket och ofta nu. Förmodligen är det en värre period just nu, så som veterinären på Djurakuten sa att det kunde vara. Det är bara att fortsätta så som jag gör, med dusch, vaccin och medicin.
Nu när hon hårar så mycket så borstar jag henne mer, så håret försvinner som ändå ska försvinna. Dessutom är det dags för dusch imorgon (dusch med specialschampo en gång i veckan) och då kanske hon inte kliar sig lika mycket efteråt. Jag håller tummarna för det.
 
/Linda Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0