Hösten känns nära

Igår tände jag några värmeljus här hemma, det var lite kyligt och ruggigt ute. Nu tycker jag att det känns som att hösten är påväg!
Jag föredrar helt klart sommaren framför vintern, utan tvekan. Visst är det mysigt på hösten/vintern med tända ljus, varma koftor, mysiga tofflor och en massa gott te men inte i ca 6-7 månader!! Det är för lång period med kyla, mörker och i värsta fall regn + blås + snökaos! Det skulle kunna räcka med kanske 2 månader, 1 månad mysig höst och 1 månad fin vinter, kanon! 
Jag menar inte att den resterande tiden ska vara 30 grader varmt, strålande sol, inget regn eller blåst, svettsvettsvett!! Nejnej, jag menar bara så man slipper frysa och slipper mörkret. Det är så underbart att kunna sitta utomhus sena kvällar(utan att behöva frysa eller ha flera lager kläder på sig), att kunna ha shorts och t-shirt, tro att klockan är 20.00 fast den är 23.00.
Vår med jeans, stövlar och en skinnjacka, det är grejer det. Jag väljer det framför termobyxor, skor med ilägg av ull, halsduk, mössa, vantar, en stor vinterjacka, en insnöad bil, torr hud, en hund som fryser om tassarna och som jag måste klä med jacka innan varje promenad. På tal om att frysa om tassarna så måste jag köpa skor till Spira om vi får en lika kall vinter som förra året! 
Nu låter jag kanske väldigt bitter till hösten och vintern, det är inte meningen, bara lite. Visst har det sin charm också, absolut. Jag älskar att känna mig som ett barn och busa i snön, ta härliga och friska promenader, se alla vackra färger på träden, pynta inför julen, tända en massa levande ljus och bära varma, mysiga kläder. Det är bara just det där med tiden, det är en för lång period med kyla och mörker.
Hur som helst, det är inte mycket jag kan göra åt saken, jag bor där jag bor och jag trivs här, för det mesta. Jag kanske flyttar till varmare breddgrader när jag blir gammal, om jag blir gammal, äldre, jag hoppas det.
Fast sommaren är ändå nummer ett på min lista över årstider, då mår jag som bäst!
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0