En lugn måndag

Så var ännu en dag förbi, visst går dagarna fort. Denna måndag har varit lugn och fin, på många vis. Spira har jagat lite flugor här hemma och hon är verkligen underhållande. Annars har hon gjort det hon älskar, sovit.
Jag handlade nya blommor till köksbordet idag. Jag älskar färg men idag blev det vitt. Vitt är väldigt fint det med! Nu när hösten närmar sig kanske jag borde få in lite mer höstfärger här hemma!
Imorgon är det dags för dusch och kloklippning igen, hua så fort veckorna går!
 
/Linda 

Redo för regn

När jag skulle köpa en regnjacka till Spira för ca 2 år sedan så fanns det inte alls något stort utbud. Den enda regnjackan som fanns i hennes storlek var då en brun jacka med opraktiskt kardborrband. Eftersom jag var tvungen att köpa någon just då så fick det bli den bruna.
Spira var lagom road över att få den bruna jackan på sig, jag tror ju i och för sig inte att hon brydde sig särskilt mycket om färgen. Det var bara hennes knäppa matte som gjorde. Den stod i alla fall emot regnet och det var huvudsaken. Tyvärr var den väldigt jobbig att sätta på i och med de där kardborrbanden på båda sidorna. 
 
Eftersom den bruna regnjackan har gått sönder och det varit några dagar med regn här hemma blev jag tvungen att fort köpa en ny jacka! Så jag gjorde ett riktigt fynd när jag hittade en knallorange på REA. Det var 50% på dessa jackor och jag tyckte den var kanon! Den är lätt att sätta fast på henne, bara dra den över huvudet och sedan ett band under magen som man knäpper på ryggen. Reflexer finns och färgen i sig skriker väldigt mycket "VARNING"....eller "byggjobbarhund". Fast det är väl bra, då syns hon i alla fall...OCH hörs som vanligt såklart. Träning, träning, träning. Tålamod, tålamod, tålamod.
Det var tur att jag lyssnade på butiksbiträdet när jag handlade denna regnjackan. Jag var nära på att välja en storlek mindre än den på bilden vilket hade blivit alldeles för litet för Spira. Så när jag diskuterade fram och tillbaka om storlekarna tänkte jag att det är ju bättre med en som är för stor än en som är för liten.
Nu syns det inte så jättebra på bilden men jackan går inte alls över rumpan som jag trodde att den skulle göra. Jag trodde att den skulle "hänga" lite bak på rumpan, haha! Spira är större än jag tror tydligen, den "stoooora" jackan satt helt perfekt!
Jag fick en ny regnjacka i födelsedagspresent, inte riktigt samma färg som Spiras....inte alls faktiskt. Den är ljusrosa, det räcker att en av oss ser ut som en varningstriangel/byggjobbare. Så nu är vi verkligen redo för regn! Igår var det däremot en väldigt vacker och solig dag, helt i min smak. Sommaren hänger kvar en stund till även om jag tycker att hösten känns nära. Skuggorna är längre och vinden är svalare.
Ett litet fint hus/garage/bod här i vårt kvarter som jag tycker är så fint med det där stora trädet framför.
 
/Linda

Surikaten Spira

När Spira var valp så satt hon på min uteplats och spanade mot gångvägen där det ständigt var folk i rörelse. Så söt hon var med sin spikraka nacke och hals. Hon såg ut som en liten surikat!
Den där långa halsen har följt med Spira i hennes uppväxt. Konstigt vore väl annars kanske, om halsen skulle ha försvunnit?! Men jag tror du förstår hur jag menar. På bilden nedan är hon ca 1,5 år och halsen är nu ännu längre. Perfekt utsiktsplats i blomlådan!
När vi flyttade till huset som vi idag bor i hade hon ingen bra blomlåda att sitta i så då fick trädgården duga.
Även på vårt landställe har hon bra utsikt ut till vägen ifrån soffan i vardagsrummet. Alltid på span!
Finns det någon tävling eller utställning för hundar med långa halsar!? Jag anmäler Spira på en gång i så fall!
 
/Linda

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0