Ridgebacksträff

Idag har Spira fått träffa en annan ridgeback för första gången sedan hon var valp. Så himla roligt att se hur hon betedde sig men jag vet inte om jag tycker att hon var så annorlunda, kanske lite mer valpig. Spira skällde (som väntat) när de först möttes och sedan även lite i rastgården. Vi gick först en promenad tillsammans så att de skulle få bekanta sig lite med varandra, Spira var väldigt ivirg. När vi sedan kom till rastgården så blev det full fart på Spira medan Ebba var mer reserverad.
 
 
Ebba är 5,5 år och hon är så himla fin. Så lugn och tyst. Lite balansövningar bjöd hon på också, väldigt duktig! Hon gick upp, lugnt och metodiskt på stubbarna sedan stod hon kvar stilla. Hon ställde sig till och med på en stubbe med alla fyra benen samtidigt, imponerande!
När jag skulle försöka göra samma sak med Spira så såg det inte riktigt lika graciöst ut....kaos är ett bra ord. Spira liksom kastade sig upp, snubblade, fastnade med tassarna, fick stubbarna på magen och var inte stilla en sekund, suck. Fast det är väl bara att träna, träna, träna.
 
Som sagt så blev Spira väldigt valpig i rastgården, hon sprang runt i cirklar, grävde som en tok och skuttade som ett rådjur. Ebba stod och undrade vad Spira höll på med men lite busade dom tillsammans också.
 
När vi sedan skulle gå tillbaka till våra bilar var Spira mycket lugnare och drog inte alls lika mycket som i början. Jag önskar att Spira blir som Ebba en dag, lugn och inte lika dragig i koppel. Det ska jag se till att hon blir med hjälp av träning. Skam den som ger sig.
 
Nu är det en väldigt trött tjej här hemma, jag och Tommy är rätt slut vi också så det blir skönt med en lugn och härlig lördag nu.
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0