Det är mycket nu

Jag måste bli bättre på att "coola ned", jag går så lätt upp i varv när det gäller Spira. Nu är det så mycket saker som har hänt på samma gång. Eller det är väl egentligen inte så himla mycket om jag skriver ned det på ett papper, gör en lista. Får det svart på vitt!
Problemet är att jag har lite svårt för att just göra det, få ned det på papper. Istället har jag allting i mitt huvud och så blir jag bara mer stressad.
Hundkursens två första träffar gick bra och det känns som helt rätt kurs för mig och Spira. Det som kom upp under hundkursen var ifall om Spira skulle må dåligt. När jag berättat om våra problem och lite kortfattat om Spira så tyckte kursledaren att det lät som att Spira kanske inte riktigt var helt frisk. Vilket hon i och för sig inte är eftersom hon är allergisk och får vaccin + kortison.
Hur som helst så rekommenderade hon att jag skulle göra en allmän hälsokontroll på Spira vilket jag då genast bokade en tid till eftersom mina tankar redan hade skenat iväg. Jag hade föreställt mig det värsta, Spira kanske mår jättedåligt, hon kanske har jätteont, vad exakt som skulle vara fel vet jag inte men någonting skulle det vara!
 
Jag fick en tid väldigt fort till veterinären som undersökte Spira och kom fram till att hon mådde bra. Hon visade inte några tecken på smärta och såg inte hängig ut. Däremot tyckte hon att jag skulle jobba med Spiras beteende, vilket jag ju nu gör i och med kursen.
Så det var skönt att höra att Spira mår bra men att det kan ligga någonting bakom hennes beteenden, någonting jag måste jobba på. Det kan röra sig om osäkerhet, räddsla eller något helt annat. Det är det jag får jobba med och försöka få fram ett svar på. Eller jag kanske inte behöver få ett svar, det kanske inte ens finns ett svar men att åtminstone få verktyg till att veta HUR jag ska hantera henne.
 
När jag var hos veterinären så frågade hon om jag hade gjort en höft+armbågsröntgen på Spira och jag fick då för mig att Spira hade fått det. Jag skulle då när jag kom hem skicka resultatet ifrån hennes röntgen till min veterinär. Problemet är att jag inte hittade några papper ifrån någon röntgen när jag kom hem.
Jag bläddrade igenom alla papper som jag sparat om Spira om och om igen men det fanns ingenting där.
Då började den där stressen lite lätt krypa fram inom mig och jag kontaktade Spiras föräldrars mattar (skriver man så?) för att höra om de hade någon aning om i fall Spira blivit röntgad som valp.
Samtidigt letade jag efter uppfödarens nummer som jag tillslut fick fram och skickade då även ett sms till henne med samma fråga.
Svar kom väldigt fort ifrån båda håll om att Spira ej blivit röntgad eftersom att det är jag som ska se till att hon blir det.
Såklart Linda!! Spira har inte blivit röntgad som valp eftersom att man inte gör det när hunden är valp. Det är  ÄGARENS ansvar (alltså, JAG!) att boka en röntgen när hunden är 12 - 18 månader gammal.
Detta hade även en av "mattarna" påmint/frågat mig om vid ett tidigare tillfälle. Uppfödaren har absolut också sagt detta till mig när jag köpte Spira.
När jag fick höra detta så kom minnet tillbaka och jag gjorde en stor suck medans jag slog handen i pannan. Hur jäkla glömsk, dum, korkad, oansvarig kan jag vara?! Jag blev så arg på mig själv och kände mig på en gång som världens sämsta matte, tyvärr inte en ny känsla. Jag har alltså missat detta med ca 1,5 år!!
 
Hur som helst så mailade jag då min veterinär fort som tusan för att boka en tid för röntgen! Jag fick svar väldigt fort att det finns en tid redan nästa vecka för Spira OM hon är registrerad i finska kennelklubben. Suck. Självklart är hon inte registrerad där, utan hon är registrerad i den svenska kennelklubben eftersom att vi kommer ifrån Sverige och eftersom att hon är född i Sverige och eftersom att jag är svensk och eftersom att Spira är svensk och eftersom att jag inte har någonting med Finland att göra!! Jo men juste, det är ju det jag har eftersom jag nu bor på Åland som hör till Finland. Jag blev så arg och trött på att det alltid (nästan) ska vara någonting med dessa finska/svenska regler hit och dit när jag bor på Åland. 
Jag ville då bara HEM, hem till Sverige där allting (nästan) fungerar utan en massa "problem"!! Så då var det bara att registrera mig i den finska kennelklubben som ju då absolut inte skulle vara "bara". 
Hemsidan hade namn på saker och ting på finska, såklart. Det förstår jag absolut men jag blev ändå arg, för hur ska jag då förstå var jag ska klicka om det står på finska!? Då fick jag sitta med google och översätta alla jäkla ord som jag inte förstod till svenska (det är nu rätt sent på dagen, jag är trött och jag är hungrig och mitt huvud är överbelastat med alla problem som Spira SKULLE kunna ha).
Jag lyckades i alla fall till slut bli medlem och få ett konto på deras hemsida och nu återstår bara (ska sluta skriva "bara", det är ett djävulskt ord, ingenting är någonsin "bara"!) att skicka in en anmälan för att registrera Spira. Den anmälan tänkte jag skicka in idag, den SKA jag skicka in idag. Sedan får jag vänta på ett besked om att Spira är registrerad (vilket jag hoppas inte ska vara några problem för då bryter jag samman) så att jag kan boka en tid för röntgen, kanon!
 
Nu ska jag faktiskt inte vara så arg och hård mot finska kennelklubben, Finland eller Ålands regler för om JAG bara hade i god tid gjort detta så hade det inte varit några problem. Så ja, allting är helt och hållet mitt fel men jag måste väl få göra mig av med min aggression på någonting annat också?
 
Denna händelsen skedde innan jag gick på min "promenad" igår med Spira, så nu kanske du mer kan förstå varför jag var lite arg och lite stressad och lite mer arg och lite iriterrad när Spira välte Scootern, när Spira hade dragkamp och när regnet bara öste ned.
Om du inte förstår det så önskar jag verkligen att jag vore mer som dig!
 
/Linda
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0