God jul och nya sår

Tiden bara springer iväg nu. Förra helgen var mina föräldrar och min mormor här på besök. Eftersom jag och Tommy är bortresta under jul så passade vi på att fira lite jul när dom var här. Det var verkligen mysigt och jag fick liiite julkänslor i alla fall!
När mina föräldrar åkte hem igen så tog de Spira med sig eftersom hon ska vara hos dom när vi är bortresta. Det är så tomt här hemma utan henne och helt plötsligt kan man bara tänka på sig själv. Konstig känsla men samtidigt faktiskt lite skönt också om jag får säga så. Saknar henne gör jag redan, trots att det är skönt.
Nu är Spira röntgad och resultaten såg bra ut. Armbågarna hade inga fel men höfterna hade B (skala A-F) vilket betyder en liten anmärkning men inget allvarligt. Det känns skönt att ha det avklarat med bra resultat. 
Däremot har hon börjat fått sår igen, nu på magen och runt rumpan/upp på svansen. Så himla ledsamt men i december ska hon till Djurakuten för uppföljning vilket verkligen känns behövligt och bra!
 
/Linda

En lyckad kursträff

Tjohoo, jag är så glad över gårdagens hundkurs! Spira var verkligen på bushumör(som vanligt) men hon var ändå riktigt duktig. Jag är så glad och stolt. Vår träning har gett resultat och jag är taggad på att fortsätta vår träning tillsammans.
Bilden är från Spiras första valpkurs i Stockholm. Det gick ganska bra på den kursen men en rolig "grej" som Spira hade lite problem med var kommandot, ligg.
Hon liksom "attack la sig" ned med frambenen spikrakt och hårt på marken. Hon kastade sig fram kan man säga och var vädigt snabb på att resa sig upp igen.
Exakt så gjorde hon igår under kursen och jag blev så full i skratt. Fast jag förstår att hon inte ville lägga sig ned på blöt och kall asfalt så jag slutade att begära det av henne.
 
Nu är jag glad och positiv inför nästa kursträff!
Fram tills dess, tränatränaträna!
 
/Linda

Hon lyser upp min vardag

Spira kan verkligen göra roliga saker ibland som får mig att skratta. Min sambo la sig över vår pall när han kom hem ifrån jobbet, för att vila ryggen lite.
Då bad jag Spira att hoppa upp på pallen och visst gjorde hon det. Hon satte sig även fint på Tommys rygg och sedan satt hon bara kvar där.
Hon såg ut att sitta rätt bra där. Det var nästan så ögonen åkte igen på henne. Ibland är hon för rolig!
Den där frågande blicken, "varför ska jag sitta här? Får jag något godis?". Sötnöt.
Nu på tisdag är det dags för hundkurs igen och vi tränar på hundmöten. Jag är taggad, det SKA gå bra. Nu är jag positiv!
 
/Linda 

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0