Valpköpet

Så var det dags att köpa min valp. Jag stod på andra i turen att välja bland valparna och tyvärr blev det bara tre valpar av fem. Det var två stycken som ej klarade sig. Tre tikar var det då kvar att välja bland och alla tre var ju gudomligt fina.
Det är så svårt att välja en valp men jag hade namnet klart, Spira. Eftersom jag var den andre att få välja valp fanns det bara två valpar kvar och en såg mer ut som en Spira än den andra, så hon fick det bli.
 
Herregud, nu är jag med valp! Känslan att få åka därifrån med Spira i min famn var magisk men samtidigt så mycket oro. Jag ville nu ge henne det bästa möjliga livet som gick. Ingenting ont skulle få hända henne.
Jag hade förberett hemma med matskålar, filtar, sovbädd, gossedjur och plockat undan en heldel "ätbart" (alltså typ allting som jag hade på golven).
Jag fick med mig registreringsbevis, köpeavtal, besiktningsblankett, halsband + koppel och matschema. I början skulle Spira äta majsvälling blandat med 1 rått ägg för att sedan succesivt börja med foder. Det första fodret blev då ProPlan - Lax & Ris som jag till en början blandade ned lite av i vällingen för att sedan succesivt öka doserna och enbart ge foder. Solrosolja var också någonting som jag blandade ned i maten för att pälsen skulle bli fin.
Ibland fick jag hjälpa Spira på traven med maten genom att doppa ett finger och låta henne slicka av det, sedan kunde hon äta.
Jag minns att maten inte var något större problem för Spira, hon åt det hon fick utan några komplikationer. Nu åt hon i och för sig mycket annat också som hon INTE skulle äta, så som grus, småsten, snus och annat intressant som låg på marken. Jag var snabb på att hinna få ut det mesta ur hennes mun men ibland hann jag inte med. Då hon fått i sig något olämpligt burkade det sedan visa sig på vardagsrumsmattan....Varför hon nu alltid var tvungen att spy just på mattan?!
Jag minns att hon spydde upp tre små plastbitar just när jag fått hem henne och jag blev livrädd! Jag trodde hon hade fått i sig något giftigt och skulle bli sjuk på en gång. Jag skickade bild till uppfödaren och min mamma som båda två lugnade ned mig vädigt fort. Om valpen fått i sig något olämpligt kommer det oftast ut ifrån valpen på ett eller annat sätt och om man inte ser någon försämring i valpens mående/avföring så är det förmodligen ingen fara.
 
Jag tror (inbillar mig) att Spira älskade sin nya säng, filt och gossedjur trots att hon oftast låg med hälften av kroppen utanför sin säng, tuggade sönder sitt gossedjur och kissade på sin filt. Här är några bilder på hennes första dagar hos mig. Hon sov sött tillsammans med min bror och det var kul att se att hon inte var så folkskygg, utan väldigt social. I början var det viktigt att hon fick "bo in sig" på egen hand, gå omkring i min lägenhet och kolla läget, inte träffa för mycket människor. Det var viktigt att hon skulle hitta sin plats i hemmet och känna sig trygg.  
 
Sova i mattes knä var någonting som var väldigt mysigt men jag försökte så gott jag kunde till att få henne att sova i sin säng. Så hon skulle lära sig att vara ensam och inte så beroende av mig hela tiden. Jag tycker att det gick ganska bra. Jag lät hennes säng stå nedanför min säng de första nätterna och hade min arm ned till henne så hon kunde känna mig och min lukt. Ändå kunde jag vakna av att hon satt och pep, då ville hon upp i sängen och ja, ibland kunde jag inte motstå hennes valpögon.
 
Nu hade jag min valp, min söta, underbara, fina valp, Spira.
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0