Den första stadsturen

Nu var det dags för den första stadsturen med Spira och det innebar buss plus tunnelbana. Jag ville försöka vänja henne vid bussar och tunnelbana eftersom jag just då inte hade något körkort utan åkte mycket kommunalt.
Eftersom hon fortfarande bara var en liten valp var det viktigt med att inte gå för långt så jag fick bära henne ganska mycket. Nog för att hon var liten men det blev ändå tungt att bära henne längre sträckor, jag och min pojkvän turades därför om att bära henne.
Det var så himla roligt att ha henne med till stan en sväng, vi gick längs med Årstaviken i det underbara vädret. Så fint minne!
 
Jag började med att sätta Spira på golvet i bussen men hon gled mest omkring eftersom balansen inte var den bästa. Hon tyckte också att det var lite läskigt att sitta på golvet så då fick hon självklart sitta i mattes knä. "Fel" eller ej men så gjorde jag.
 
Efter en tur till staden så var det skönt att komma hem igen, till tryggheten. Då blev det istället lite bus och mys på trädgården.
 
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så tyckte Spira om att bitas och händerna låg ofta risigt till. De där valptänderna är verkligen inte att leka med, de är sylvassa! Att en valp biter är däremot inte någonting som man behöver vara orolig för, det är deras sätt att nyfiket undersöka omvärlden. Bitandet kommer också med största sannolikhet att försvinna när valpen bytt sina tänder. 
Jag plockade undan så mycket "bitbart" som möjligt hemma för att begränsa Spiras möjligheter att bita på saker, det skulle jag rekommendera till nya valpköpare också.
Vill man inte att valpen ska bita sönder saker så kan man tydligt avleda den genom att säga "nej" och istället ge den någonting som är tillåtet att bita i.
Dessa tips har jag fått av Fredrik Steens valpskola och jag anser att de fungerar väldigt bra.
 
Spira sov väldigt mycket som valp vilket dom också ska göra. Så efter en dags äventyr till storstaden var det en mycket trött fröken hemma. Hur skön hennes sovställning ser ut att vara kan man ju diskutera...
 
Jag tror att Spira var väldigt full av nya intryck efter den dagen men fler äventyr väntade på henne! Matte var också väldigt trött efter den dagen kan jag tillägga, så att vila i soffan framför TVn var väldigt fint. Somna ville jag inte, för då vet man aldrig vad den lilla fyrbenta hittar på för bus.
 
/Linda
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0