Ensamhet är inte kul

Idag har det varit en helt fantastisk dag. Det har varit SÅ varmt och vindstilla. Det var nog tur att det var lite molnigt för annars hade jag smält bort! Missförstå mig inte, jag älskar värmen och solen så jag är glad att sommaren nu kanske börjar komma på riktigt!
 
Jag älskar blommor. Om jag hade råd så skulle jag förvandla hela trädgården till ett blomsterparadis. På tal om råd så slog det mig nu att jag har en oskrapad trisslott i plånboken...nästa inlägg kanske skrivs ifrån Bora Bora. Troligen inte.
 
En fin bukett som pryder köksbordet.
 
Det här med att vara ensam hemma är någonting som Spira har jättesvårt för. Jag har väl inte övat med henne tillräckligt mycket men hon har faktiskt blivit bättre nu än innan.
För ca 1 år sedan bet hon sönder kattluckan i min sambos lägenhet plus ett fiskespö som stod i hallen. Hon hade även gnagt på skohyllan. Då hade vi lämnat henne ensam i ca 40 minuter.
 
Sådär såg det ut när vi kom hem, en ylande hund i kattluckan.
 
Efter det har vi övat mer på att lämna henne i kortare perioder. När man går och slänger sopor, eller tar in posten så får hon vara själv och det går bra. Det är när det blir längre stunder som hon blir stressad och ylar.
Jag har sökt hjälp hos en hundcoach och hon tipsade om att skärma av ett rum där vi lämnar Spira så hon inte har hela huset för sig själv. Då är hon på en mindre yta och behöver inte springa och leta/vakta i hela huset. Det har faktiskt fungerat riktigt bra! Hon ylar fortfarande och är flåsig samt upp i varv när vi kommer hem igen men inte alls lika mycket som tidigare. Det tar sig. Träning, träning, träning.
 
Idag fick hon vara ensam hemma i ca 20 minuter och när jag kom hem var hon väldigt trött. Eftersom det var så varmt idag så tror jag även det kan ha påverkat henne. När jag kom hem så var det molnigt och lite mer vind ute så då gick vi ut på altanen. Där fick hon svalka sig lite och jag tror hon tyckte att jorden var sval...
 
Det ser inte jätteskönt ut men hon sov som en stock!
 
Nu sover hon inne på kontoret i bäddsoffan och det ser betydligt skönare ut.
 
/Linda
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0