Det är roligt att bada

En dag tog vi Spira till Hellasgården som är en mysig badplats i Stockholm. Jag tänkte att hon skulle få prova på att bada lite men det var inte helt uppskattat. Hon var väldigt försiktig med att gå i vattnet fast med lite hjälp av godis så kunde hon tänka sig att ta några steg till.
 
Den där högra baktassen var svår att få i rörelse kan jag säga! Den var hårt förankrad.
 
Jag ville inte tvinga Spira i vattnet med risk för att hon skulle ha fått en "traumatisk" upplevelse och sedan vara livrädd för vatten. Tanken var inte att skrämma henne för vattnet, utan låta henne utforska vattnet på egen hand. Nu kan bilden nedanför därför misstolkas men hon fick bara doppa tassarna lite, sedan upp igen. När hon sedan fick gå själv igen så gick hon längs med vattenbrynet och plaskade. Det var kul att se att hon inte var rädd för vattnet utan nyfiken.
 
Ibland behöver man lite hjälp på traven...
 
Rhodesian ridgeback är ingen "typisk" vattenhund utan dom är drivande hundar samt sök- och spårhundar. Huvudsakligen är dom en sällskapshund. Vilket de flesta hundar kanske är?
Vill man ha en hund som tycker om att bada finns det andra raser, så som:
Amerikansk cockerspaniel, Golden retriever, Labrador retriever, Portugisisk vattenhund.
Dessa hundar är stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar​.
 
Självklart kan det vara så att en Ridgeback älskar att bada medan en Labrador avskyr det. Men om man ser till hundarnas "syfte" och vad de är framavlade till så finns det raser som är mer lämpliga att bada/simma än andra.
 
Jag tänkte dela med mig av lite historik om Rhodesian ridgeback som jag hittat på SKKs hemsida.
 
Historik
Rhodesian ridgeback härstammar från södra Afrika där de tidiga nybyggarnas hundar korsades med jakthundar med den karakteristiska ridgen, en mothårs växande hårkam på ryggen. Behovet av en snabb, stark, uthållig och modig hund fanns. Arbetssättet var att i flock trötta ut viltet med snabba och effektiva rörelseförflyttningar, så att jägaren fick viltet, speciellt lejon, på nära skotthåll. Rasen skulle också fungera som vakthund. Den första rasstandarden nedtecknades 1922 av F. R. Barnes i Rhodesia (nuvarande Zimbabwe). Rasen kallas också för afrikansk lejonhund.
 
Jag tycker att Ridgebacken är en otroligt vacker och ståtligt hund. På bilden nedan är Spiras föräldrar, tyvärr finns inte fina Impala med oss längre. Hon är nu i hundhimlen. <3
 
Om du är intresserad av att köpa en Ridgeback rekommenderar jag dig att gå in på Djungelkattens hemsida. 
 
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0