Flytten till Åland

När jag köpte Spira så bodde jag i min lilla pärla på 35 kvm i Stockholm. Jag stormtrivdes verkligen i den lägenheten och Spira kom snabbt till rätta där med.
Anledningen till att jag (vi) flyttade till Åland var för att jag träffade en kille härifrån. Jag hade ärligt talat noll koll på Åland innan, jag hade bara varit i Eckerö på handbollsläger som yngre. 
 
Här bodde jag med Spira under hennes första valptid.
 
Jag älskade verkligen denna lägenhet!
 
Spira hade bra span på vägen utanför ifrån mitt sovrumsfönster. (Maaster bedroom ca 4,5 kvm)
 
 
Tiden gick och jag hade börjat fundera på att köpa en lite större lägenhet. Min pojkvän, Tommy,  bodde då i en lägenhet på 62 kvm med en stor och fin balkong. Vi hade pratat lite smått om att bo tillsammans eftersom att pendla blev jobbigt i längden. Tommy var bunden till Åland på grund av hans jobb medan jag hade lättare för att kunna flytta.
Efter lite tankar och spekulationer så blev det jag som flyttade till Åland. Då Åland tillhör Finland så var det en hel del saker att fixa för både mig och Spira men tillslut fick vi ordning på det (tror jag). Det uppstår fortfarande en hel del frågetecken kring saker och ting och då önskar jag att vi bodde i Sverige men lite utmaningar är alltid kul.
Jag trivs verkligen på ön men det är en stor skillnad jämfört Stockholm med både det ena och andra. Sverige och Stockholm kommer alltid att vara "hem" för mig men jag säger självklart "hem" till Åland med nu när jag bor här.
 
Nu hade vi flyttat in hos Tommy och balkongen var helt fantastisk!
 
Spira hade även här ett bra ställe att spana ifrån, blomlådan! Hur lång hals kan man ha?!
 
På framsidan var det fin eftermiddagssol.
 
Vi bodde i Tommys lägenhet i ca 1 år och sedan köpte vi ett hus tillsammans där vi nu bor och trivs väldigt bra i. Spira har det väldigt bra här när hon har en egen trädgård att strosa omkring på. Vi har också märkt nu med tiden att detta är ett riktigt "kattkvarter", det är katter överallt! Så det har blivit x-antal hysteriska löprundor efter en smitande hund. Jag tror många här på ön har fått sig riktigt glada skratt när de sett mig springa omkring. Jag har ramlat när jag jagat Spira, hon har dragit omkull mig så jag glidit efter i kopplet och hon har fått mig att göra en riktigt tjusig piruett med ett väldigt ograciöst fall.
Jag kan skratta nu när jag skriver om detta men just där och då så var det absolut inte kul.
 
Här bor vi idag och igår firade vi faktiskt 1 år i huset.
 
 
Spira var lite fundersam under inflyttningen men mattan kände hon igen sedan innan.
 
Igår firade vi som sagt 1 år i huset, tiden går så fort. Jag har funderat lite över det här med "alla" flyttar som jag gjort med Spira. Kan det ha påverkat henne negativt? Är det någon som har kunskap om det?
 
Vi firade med vin och färska åländska jordgubbar, mums!
 
Det här med att bli ålänning/finsk har som sagt varit ett projekt både för mig och Spira men framförallt för Spira. Det är en hel del lagar och regler från den finska sidan när det gäller att åka med djur ifrån Sverige till Åland (Finland). Det kan jag skriva mer om i ett annat inlägg för nu är det någon som psykar mig med sin blick och samtidigt piper = jag är kiss/bajsnödig. Så Spira får väl vara ensam en stund medan jag och Tommy går ut på en promenad....
 
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0