Dessa soliga dagar

Jag älskar verkligen sol och värme, sommaren är min absoluta favoritårstid. Vintern och hösten kan vara fina de med när man får tända en massa ljus, använda mysiga koftor och dricka te i mängder. Fast ingenting slår en varm, solig sommardag.
 
Blommorna på altanen blommar för fullt, så fina!
 
Denna blomman hade jag i en liten kruka i mitt fönster när jag bodde i Stockholm. Se så den har växt, helt otroligt! Det kan bero på att min mamma tagit väl hand om den när jag flyttade till Åland.
 
Tack mamma, jag älskar den!
 
Spira är så lik Cora (vår familjehund som fick somna in 2014) när det kommer till "solning" och värme. Hon börjar med att lägga sig mitt i den gassande solen tills det blir alldeles för varmt, då går hon till skuggan. Så håller hon på så, fram och tillbaka tills jag går in, då följer hon med in. Jag får säga åt henne att dricka vatten mellan varven för det tycks hon glömma bort, knasfian! Fast jag ska inte säga så mycket eftersom jag är likadan själv, jag är jättedålig på att dricka vatten. Det är så dumt för jag får alltid huvudvärk senare på kvällen, det slår aldrig fel!
 
Skuggan under matbordet är inte helt fel.
 
Spira är helt otrolig när det kommer till att slicka och pussas. Hon kan hålla på hur länge som helst och det är inte bara på mig, nej nej, det är även på en del främmande människor också! Upp i annsiktet ska hon på folk men det är väl hennes sätt att hälsa. Det är ju dock inte alltid uppskattat av alla så jag får säga åt henne att sluta men på mig får hon pussa hur mycket hon vill.
 
En blöt och slemmig hundtunga i ansiktet är väl vad alla suktar efter...
 
Lediga dagar tillsammans med Spira kan ibland vara riktigt påfrestande men också helt underbara. Hon behöver fortfarande mer träning på hundmöten och jag jobbar på det så gott jag kan. 
Hon är också fortfarande väldigt vaktig när folk och hundar går utanför vår trädgård, då brukar det skällas. Igår gick en kvinna med sin hund förbi medan jag vattnade blommorna med vattenslangen. Jag och min sambo såg hunden innan Spira gjorde det så jag kunde förbereda mig på att spruta med vattenslangen på henne om hon skulle börja skälla. Visst skulle hon börja skälla men hon han bara "ladda" för jag var snabbt där med slangen, kanon! Usch så hemskt det var med lite vatten på sig och uppmärksamheten på den andra hunden försvann, toppen.
 
Joo, hon älskar att vara med på bild! 
 
Idag är det kloklippning på schemat vilket verkligen inte är en favorit hos fröken och inte hos mig heller. Hur som helst så är det någonting som måste göras, bara bita i det sura äpplet och få det överstökat.
 
/LindaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

En Ridgebacks liv

Hundblogg

RSS 2.0