Bus och lek på rastgården

Jag har sagt det förut men säger det igen. Det är så himla härligt att se när Spira springer omkring och leker, hon ser verkligen ut att trivas och må bra, underbart!
Igår fick hon busa med en god vän, Affra och även den gamle tanten Tuss (en schäfer ) var på lite bushumör.
 
Skannar av området innan gänget kommer.
 
Spira kan verkligen se bekymmrad ut ibland och igår stod hon och stirrade på mig länge. Hon hade en frågande blick, "Alltså, var är mina kompisar?...Eller måste jag leka med bara dig...?"
 
 
Men hon behövde inte vänta länge förens gänget kom och då blev det full fart! Eller till en början och lite av och till var Spira lite frånvarande, kanske berodde det på värmen eftersom det var väldigt varmt, vad vet jag. Ibland undrar jag vad som försigår i det där lilla söta huvudet och ibland vill jag nog helst inte veta.
 
Spira och Affra busar!
 
Gamla, fina Tuss var faktiskt mer bussugen än i vanliga fall!
 
Nabben, som rastgården heter är faktiskt en riktigt fin gård som är perfekt för lek och bus.
 
 
/Linda
 

Regn och rusk

Det är riktigt tråkigt väder idag med regn och blåst. Eller tråkigt och tråkigt, allt blir vad man gör det till. Varför ska vädret få bestämma hur en dag är, nej nu ändrar jag på det!
 
Det är en dag idag, det är lördag. Det regnar ute och blåser en hel del.
Sådär, helt utan värderingar.
 
Hur som helst så uppskattar inte Spira denna dagen (det kaaan bero på vädret) och hon vill helst inte gå ut. Jag får dra med henne ut på promenad, sedan är hon snabb på att "göra det hon ska" för att komma in så fort som möjligt.
Jag vill inte påstå att jag har så mycket emot det, det är helt okej att bara ta en snabb promenad.
 
Spira ca 12 veckor gammal.....Det är ungefär samma känsla idag. "Jag vill inte vara med".
 
Senare ska jag dra med henne på en lite längre promenad, lite luft och regn mår man inte dåligt av. Det är riktigt uppfriskande!
 
/Linda

Soliga dagar och en surpuppa

Det har varit ett par riktigt fina och soliga dagar. Mina föräldrar har varit här på besök och det är alltid lika mysigt att få umgås med dom. Synd bara att tiden går så fort, ibland önskar jag att vi bodde närmare varandra än vad vi gör idag.
 
Mamma och jag åt en mysig lunch vid vattnet en av de soliga dagarna. Det var så skönt när solen värmde och Spira var inte alls sugen på att kika in i kameran när det fanns mat på bänken.
 
Visst har det varit underbara dagar men det är en liten surpuppa som har varit i farten och visat attityd också! Nu har hon, Spira alltså, surpuppan vid ett flertal gånger skällt aggressivt vid olika typer av händelser. Jag kan verkligen inte förstå varför hon gör så, det finns inga sammanband mellan de olika tillfällena vad jag kan se.
Till exempelt så skällde hon flera skall och visade tänderna rätt upp i annsiktet när min sambos brorsbarn ramlade på henne medan hon låg och åt sitt ben.
Jag blev helt chockad eftersom hon aldrig tidigare har visat ett sådant beteende men efteråt skämdes hon och sälvklart blev lilla flickan ledsen men de blev sedan "vänner" igen.
Då tänkte vi alla som var där att hon vaktade sitt ben och blev rädd/chockad när flickan ramlade på henne, det kan man ju förstå. Även fast jag inte tycker att hon borde ha reagerat så som hon gjorde.
Ett annat tillfälle var när min sambo lekte med Spira på trädgården och kröp på alla fyra. Sedan skulle han borra in huvudet under henne för att busa men då "small" det till och Spira gjorde exakt samma sak som tidigare. Hon skällde ca 5 höga skall i annsiktet på Tommy och visade tänderna. Efteråt så var det som om ingenting hänt.
 
Mitt hjärta som kan vara en riktig surpuppa ibland. (Men vem kan inte vara det....)
 
Hur som helst så ska jag ha lite koll på detta beteende, om det händer fler gånger måste jag göra någonting. Det känns verkligen inte kul detta just eftersom hon helt byter skepnad! Hon är ju en så fin och snäll hund i övrigt!
 
Det är märkligt hur våra djur gör ibland och när man verkligen inte förstår någonting men det finns som tur proffs som jag i värsta fall får kontakta.
 
 
/Linda
RSS 2.0